English German
Neways

Historie

We schrijven 1969. Oud-Philipsmedewerker Gerard Meulensteen begint voor zichzelf en richt het Elektrotechnisch Projecten Bureau Meulensteen op: het begin van een ontwikkeling die zou leiden tot het huidige Neways: een internationaal opererende leverancier van industriële en professionele elektronica met twaalf werkmaatschappijen, gevestigd in Nederland, Duitsland, Oost-Europa en China. De ontwikkeling van een regionaal bedrijf tot een internationaal opererende onderneming voltrok zich in de jaren zeventig en tachtig. Neways, dat in 1986 naar de Amsterdamse beurs ging, maakte eind jaren tachtig een sterke autonome groei door. Begin jaren negentig lag de nadruk op de acquisitie van bedrijven.

Het jaar 1997 markeerde de start van Neways’ activiteiten in Oost-Europa, en Azië volgde in 1998. Dankzij de uitbesteding van productie aan werkmaatschappijen in Oost-Europa en Azië realiseerde Neways aanzienlijke kostprijsverlagingen en Neways liep daarmee vooruit op de latere trends in de markt.

Aan het begin van de 21ste eeuw verstevigt Neways zijn positie op de Duitse markt en worden de activiteiten in Oost-Europa en Azië uitgebreid.

Na de acquisitie van Bus-Groep in Duitsland eind 2014 treedt Neways de Europese top-5 van EMS-spelers binnen.