English German
Neways

Chip-on-board Operator

Neways Micro Electronics, gevestigd aan de Voltaweg in Echt, bestaat uit ongeveer 65 medewerkers. Elke dag wordt gemotiveerd gewerkt aan de ontwikkeling, productie, assemblage en het testen van hybride micro-elektronica die aan mondiaal opererende Original Equipment Manufacturers worden geleverd. Neways Micro Electronics heeft eveneens een vestiging in China, waarmee intensief wordt samengewerkt.

Chip-on-board Operator

Beschik jij over gedegen kennis van hoogwaardige fijnmechanische machines met geautomatiseerde besturingssystemen? Heb je ervaring met het vervaardigen van PCB’s en keramische substraten door middel van verschillende technieken: verlijmen, wire bonding of glob top? Dan ben jij wellicht onze nieuwe chip-on-board operator! Jij: een baan met uitdaging, vrijheid en groeimogelijkheden en waarbij je werkt met high-end-elektronica. Wij: kwalitatief goed werkende producten en een fijne collega!

Wat ga je doen als Chip-on-board Operator?
Als chip-on-board operator ben je betrokken bij het machinaal plaatsen van diverse chips op twee soorten dragers, keramisch en PCB, en het maken van verbindingen tussen de geplaatste chips en de drager. Met behulp van hoogwaardige fijnmechanische machines vervaardig je PCB’s en keramische substraten, handmatig of machinaal. Hierbij maak je gebruik van verschillende technieken zoals verlijmen, wire bonding of glob top. Ter voorbereiding bespreek je met je teamcoach de order- en materiaalstatus, sorteer je de noodzakelijke componenten en stel je de machine in. Je houdt de voorraden van betreffende componenten en materialen bij. Tijdens de werkzaamheden stel je de parameters van de automaten bij. Om te controleren of de producten op de juiste manier vervaardigd zijn, voer je of een visuele controle uit of gebruik je testapparatuur. Bij deze controle let je erop dat de verlijmingen, wire bonding en glob top in orde zijn. Ook let je erop dat de juiste componenten op de juiste plaats zijn geplaatst. Ontdek je afwijkingen of kun je storingen niet zelfstandig oplossen, dan bespreek je dit met je teamcoach. Regelmatig heb je overleg met productieleiding, de afdelingen Planning en Engineering en houd je een logboek bij waarin alle relevante gegevens per machine worden vastgelegd.

Tot je taken behoren verder:

  • uitvoeren van onderzoeken ter verbetering van het productieproces, de gebruikte methodes en hulpmiddelen;
  • aanpassen van programma’s en het oplossen van problemen met nieuwe apparatuur; plegen van dagelijks onderhoud aan de machines en uitvoeren van reparaties aan producten;
  • ondersteunen van engineering bij nieuwe productintroducties.
We willen zorgen voor de beste kwaliteit, wat zijn jouw kwaliteiten? Je beschikt over kennis van verlijmen, wire bonding en glob top. Je hebt ervaring met het instellen en bedienen van hoogwaardige fijnmechanische machines met geautomatiseerde besturingssystemen. Je bent in staat om zelfstandig te werken, neemt je eigen verantwoordelijkheid en bepaalt zelf wanneer je problemen zelf oplost of ze escaleert naar jouw teamcoach of productieleiding. Omdat je werkt met micro-elektronica en testen moet uitvoeren, is het van belang dat je beschikt over een goede fijne motoriek en dat je nauwkeurig bent. Regelmatig heb je overleg met collega’s, je teamcoach en productieleiding. Veelal worden de werkzaamheden uitgevoerd in onze cleanroom. Daarom is het van belang dat je affiniteiten en/of ervaring hebt met het werken in een cleanroom.

Verder vragen we:
  • een afgeronde mbo-opleiding, met minimaal drie jaar werkervaring als SMT procesoperator of chip-on-board operator;
  • dat je beschikt over de certificering IPC-A-610;
  • dat je beschikt over goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Richard Paulissen (Corporate Recruiter)richard.paulissen@newayselectronics.com

« Terug naar overzicht